default-image

Γ. Μηλιός: "Θα καταργήσουμε τα χαράτσια"

Ελλάδα
Γ. Μηλιός: "Θα καταργήσουμε τα χαράτσια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα καταργήσουμε τα χαράτσια και θα αυξήσουμε τα έσοδα», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, είπε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Μηλιός σε πρωινή εκπομπή την Τρίτη και πρόσθεσε: «Θα αντικαταστήσουμε το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας με το Φόρο Μεγάλης Περιουσίας και οι καταθέσεις δε θα φορολογούνται μέχρι 12.000 ευρώ».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Μηλιός τόνισε χαρακτηριστικά: «Χαράτσια. Θα τα καταργήσουμε. Τα έσοδα θα τα αυξήσουμε παρότι θα ελαφρύνουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Λέμε ότι θα πρέπει να αλλάξει η σχέση των άμεσων και των έμμεσων φόρων. Να μειωθεί ο φόρος στην εστίαση και στα είδη πρώτης ανάγκης. Να αυξηθεί ο φόρος στο επίπεδο του μέσου ευρωπαϊκού όρου για τις ανώνυμες εταιρείες, τα νομικά πρόσωπα, και το μεγάλο πλούτο. Λέμε να ξαναφτιαχτούν οι υπηρεσίες ελέγχου έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε καταπολέμηση της εμπορίας πετρελαίου, που η κυβέρνηση σκοπίμως συνεχίζει να την αφήνει να οργιάζει και η φοροδιαφυγή. Ένα δίκαιο επομένως φορολογικό σύστημα το οποίο θα βασίζεται στο φόρο εισοδήματος πάνω από όλα».

Και κατέληξε: «Αυτό για το οποίο προσπαθούν να μας πούνε ότι δημιουργούμε σύγχυση είναι το εξής: λέμε να αντικαταστήσουμε τον οποιονδήποτε Φόρο Ακίνητης Περιουσίας με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και οι καταθέσεις δε θα φορολογούνται μέχρι 12.000 ευρώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News