Ελλάδα

Για αναγέννηση της Ελλάδας μιλά ο Α. Σαμαράς

"Η αναγέννηση της Ελλάδας ανοίγει δρόμους για την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στα εγκαίνια της αντιπροσωπείας του γερμανικού Ιδρύματος Hanns Seidel στην Αθήνα, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν μαζί με το Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Καραμανλής", σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

«Κάποια στιγμή μάλιστα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η αποβολή της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια ήταν τάχα "αναπόφευκτη".

Αυτή η άποψη ανήκει πια στο παρελθόν», είπε ο πρωθυπουργός, για να τονίσει ότι «το λεγόμενο Grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη - που μέχρι πριν ένα χρόνο ακόμα ήταν στην ημερήσια διάταξη διεθνώς - σήμερα δεν το αναφέρει κανείς! Δεν το επικαλείται κανείς. Είναι μια θλιβερή ανάμνηση».


Επισήμανε ότι δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα τα προβλήματα, σημειώνοντας ότι «η ύφεση συνεχίζεται για έκτο χρόνο» και ότι «η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο 30%. Και πάνω από το 60% για τα νέα παιδιά».


Ωστόσο, κατέληξε λέγοντας: «Πόσες χώρες θα το άντεχαν αυτό; Πόσες χώρες θα κατάφερναν μέσα σε τέτοιες συνθήκες να προωθήσουν τόσο σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς να διαλυθούν, χωρίς να χάσουν τη συνοχή και τον αυτοσεβασμό τους;».

Σχόλια