default-image

"Η χώρα δεν αντέχει πρόσθετα μέτρα"

Ελλάδα
"Η χώρα δεν αντέχει πρόσθετα μέτρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με φορείς του τουρισμού δήλωσε ότι η «χώρα δεν αντέχει ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον, ούτε το 2015-2016, πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει εισοδηματικές περικοπές, δεν αντέχει νέες φορολογικές επιβαρύνσεις», ενώ διευκρίνισε ότι οι πρόσθετοι πόροι που εντοπίζει η τεχνική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «θα βρεθούν από τη δυναμική της οικονομίας και από πολιτικές λύσεις που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους εταίρους».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στο σημείο αυτό τονίζοντας πως «θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πολύ καλύτερους από αυτούς που προβλέπουν οι εκθέσεις», ενώ έκανε λόγο για ειλημμένη πολιτική απόφαση που προβλέπει νέα περικοπή του δημοσίου χρέους. Δήλωσε μάλιστα πως «η Ελλάδα θα βγει επίσης στις αγορές συντομότερα από ό,τι νομίζουν ορισμένοι, ωστόσο σημείωσε ότι το θέμα είναι να βγούμε με χαμηλό κόστος και με χαμηλά επιτόκια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε θετική την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή του Προγράμματος Προσαρμογής και επεσήμανε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διεθνώς ο τρόπος με τον οποίο συζητείται το θέμα Ελλάδα έχει αλλάξει», υπογράμμισε ωστόσο την «ανάγκη να επιμείνουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές και να εκτελέσουμε τον ψηφισμένο προϋπολογισμό».

«Κανείς δε μπορεί να παίζει με τα όνειρα και τις αγωνίες των παιδιών και παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του που η ΑΔΕΔΥ τάχθηκε κατά της παρεμπόδισης των πανελληνίων εξετάσεων», τόνισε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ.

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, υποστήριξε πως χρειάζονται λίγες ημέρες προκειμένου τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση να καταλήξουν στο οριστικό κείμενο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή. «Δεν αρκεί όμως μόνο το νομοσχέδιο. Οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου πρέπει να δώσουν αποστομωτική πολιτική απάντηση στους εκπροσώπους του ναζισμού, του φασισμού, του κοινωνικού τσαμπουκά, της βίας και του αυταρχισμού», πρόσθεσε.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον αριθμό των αφίξεων των ξένων τουριστών στην χώρα μας, χαρακτηρίζοντας τον τουρισμό ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News