default-image

Συνάντηση Βενιζέλου-Ιερώνυμου

Ελλάδα
Συνάντηση Βενιζέλου-Ιερώνυμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο Συνοδικό Μέγαρο. Στη συνάντηση μετείχαν ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και το μέλος της γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Χρήστος Πρωτόπαπας.

Μετά την συνάντηση έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις.

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Οι συζητήσεις μας με τον Μακαριότατο  είναι πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και κρίσιμες γιατί ο Μακαριότατος παρακολουθεί όλα τα θέματα με αγάπη, μετριοπάθεια, διακριτικότητα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος και ο ρόλος της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν είναι ούτε παράρτημα του κράτους, ούτε μία απλή μη κυβερνητική οργάνωση. Είναι ένας ιερός οργανισμός και ακριβώς επειδή η σωτηρία είναι ο βασικός σκοπός της, η σωτηρία των ανθρώπων, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να εκπέμπεται ένα αισιόδοξο μήνυμα. Και η χώρα μας, η κοινωνία μας, που έχει περάσει και περνάει τόσα πολλά έχει ανάγκη από θετικά μηνύματα. Το μήνυμα λοιπόν είναι πράγματι ένα μήνυμα ανόρθωσης και προοπτικής. Αλλά αυτό -όπως λέω πάντα, το είπαμε και με τον Μακαριότατο σήμερα- θέλει ενότητα, αλήθεια και δουλειά. Αυτό κάνουμε εμείς από τη δική μας πλευρά. Και το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της κυβερνητικής συνεργασίας, θα λειτουργεί πάντα ως παράγοντας σταθερότητας, προκειμένου να βρίσκονται λύσεις και στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας αλλά κυρίως λύσεις τα προβλήματα των απλών ανθρώπων, των πολιτών, της κοινωνίας. Μακαριότατε, σας ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή σας».

Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος: «Ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ. Και εγώ θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου σήμερα, διότι κλιμάκιο υπό τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Βενιζέλο, μου έδωσε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε πράγματα πολύ χρήσιμα. Συμφωνώ απόλυτα στην άποψη ότι έργο δικό μας είναι να βοηθήσουμε το λαό μας στις δυσκολίες του, να τον ενισχύσουμε ψυχικά, να του πούμε να έχει εγκαρτέρηση, να αγωνιστεί και όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς πανικό και με αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε. Γιατί όπως περάσαμε πολλές κρίσεις στην ιστορία αυτού του τόπου, θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση».

Και νομίζω ότι ήδη αρχίζουν να φαίνονται ορισμένα ίχνη καθώς παρακολουθούμε τα συμβαίνοντα, τι γίνεται γύρω μας, και αυτό μας δίνει περισσότερο κουράγιο να δούμε την ευθύνη μας κατάματα και να προχωρήσουμε τον αγώνα τον εκκλησιαστικό. Ευχαριστώ λοιπόν πάρα πολύ για την επίσκεψη και σας εύχομαι δύναμη και ευχαριστώ για την στήριξη σας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News