default-image

Πέθανε η Νίκη Τριανταφυλλίδη

Ελλάδα
Πέθανε η Νίκη Τριανταφυλλίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ηλικία 71 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη. Η ταλαντούχα ηθοποιός, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνταν από προβλήματα υγείας, πιθανότατα θα κηδευτεί την Τετάρτη.

Η Νίκη Τριανταφυλλίδη ήταν κόρη του συνθέτη Πάνου Τριανταφυλλίδη και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942, αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το  1963, στο έργο ''Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα''.

Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συνόλου και της Πολιτιστικής Κίνησης και στη συνέχεια του Θεάτρου ''Τριανταφυλλίδη'' στη πλατεία Βάθη. Το 1970 η Νίκη Τριανταφυλλίδη κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους ''Συνηθισμένο μου όνειρο'' ενώ το 1971 τιμήθηκε από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου με το βραβείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» ως η καλύτερη ηθοποιός της περιόδου 1970-71.

Δίδαξε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στη σχολή του Πέλλου Κατσέλη ενώ έπαιξε σε δεκάδες ταινίες μεταξύ των οποίων "Πικρή μου, Αγάπη", "Ενα Κορίτσι Αλλιώτικο από τα άλλα",  "Στον δάσκαλό μας ... με αγάπη" , "Ο Αστραπόγιαννος" καθώς επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως "Γυναίκα από βελούδο", "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" και "Οι φρουροί της Αχαϊας".

Είχε συνδεθεί αρκετά με το ζεύγος Παξινού-Μινωτή με τους οποίους συνεργάστηκε μεταξύ άλλων στο "Ματωμένο Γάμο" του Λόρκα αλλά και με τον Μίνωα Βολανάκη με τον οποίο συνεργάστηκε στενά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Το 1976 ερμήνευσε τον ρόλο της Στέλλα Βιολάντη στην τηλεοπτική διασκευή του ομώνυμου έργου του Γρηγορίου Ξενόπουλου, που προβλήθηκε από την ΕΡΤ1.

Όπως είχε η ίδια δηλώσει σε συνέντευξή της, πριν από λίγα χρόνια, η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευε καθώς είχε από μικρή πρόβλημα με τα κόκαλα και κυρίως με τα πόδια της. Παρέμενε στο σπίτι της, καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News