Ελλάδα

Γ. Αγγελοπούλου: Αποκαλύπτει όσα υποψιαζόμασταν για τους πολιτικούς μας

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο με το οποίο ξεσκεπάζει τους Έλληνες πολιτικούς χρησιμοποιώντας τις δικές τους απαξιωτικές φράσεις για το πρόσωπό της είναι το "My Greek Drama" της Γιάννας Αγγελοπούλου.

«Ο υπουργός Οικονομικών του Σημίτη Νίκος Χριστοδουλάκης με αποκαλούσε "πλούσια βρόμα" και με κορόιδευε παρέα με τον Σημίτη. Ο Καραμανλής ήθελε να φύγει το γρηγορότερο από το Μαξίμου. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να μπει στο κάδρο της Λωζάννης - εγώ τον απέρριψα. Ο Αβραμόπουλος με πολεμούσε, η Ντόρα με ζήλευε, ο Βενιζέλος είναι αλαζών και πομπώδης, ο Πάγκαλος αφερέγγυος...», είναι μερικά από τα όσα αναφέρει η Γιάννα Αγγελοπούλου στο βιβλίο της.

Λέει δηλαδή για την πολιτική τάξη που μας έφτασε ως εδώ, όλα όσα υποψιαζόμαστε και κουβεντιάζουμε, ακόμη και στο τελευταίο καφενείο: Ιντριγκαδόροι, αριβίστες, ανεπαρκείς, τυχοδιώκτες, επικίνδυνοι. Στην ουσία το δράμα της Γιάννας διηγείται κι ένα μέρος του δράματος του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει μπλέξει με το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό.

Η Γιάννα ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή σε μια συγκυρία που η Ελλάδα έχει ανάγκη από ηγέτες που είναι διατεθειμένοι να πετάξουν πάνω από τις φτηνές ίντριγκες, τις πολιτικές παράγκες, τις στημένες αποφάσεις τις Δικαιοσύνης, τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους από το μηχανισμό του παρακράτους που οι ίδιοι δημιουργούν με το που αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Το βιβλίο καταλήγει, όπως γράφει το "Πρώτο Θέμα", με μια ρήση από την "Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη: "Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω".

Την ίδια ώρα οι πωλήσεις του "My Greek Drama" της κ. "Αθήνα 2004" στο Amazon, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο στον κόσμο, ξεπερνούν κάθε προσδοκία, καθώς κατατάσσεται πρώτο με 93,5% στην κατηγορία "Movers & Shakers" που καταγράφει τα βιβλία με τη μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ καταλαμβάνει την πρώτη θέση και στην κατηγορία Best Sellers "Γυναίκες στην πολιτική". Επίσης είναι όγδοο στην κατηγορία "Hot new releases" και 18ο στη γενικότερη λίστα των Best Sellers.

Σχόλια