default-image

Εννέα τραυματισμοί και τρεις συλλήψεις στις Σκουριές

Ελλάδα
Εννέα τραυματισμοί και τρεις συλλήψεις στις Σκουριές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων το πρωί της Κυριακής στη θέση Καρατζάς Λάκκος της Χαλκιδικής.

Ο ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τα επεισόδια έφερε βαρύτερα τραύματα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του, και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο 424 στη Θεσσαλονίκη.

Κάτοικοι της βορειανατολικής Χαλκιδικής, μεταξύ των οποίων και μία ομάδα γυναικών, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή το πρωί ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες. 

Ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου δήλωσε πως η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της σημερινής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός".

Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων. Στη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν τρεις γυναίκες, για τις οποίες οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πλάνα από τη σύλληψη των τριών γυναικών:

Οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν χθες για επίθεση και εξύβριση των αστυνομικών θα οδηγηθούν στις 12 μ. σήμερα στον εισαγγελέα Πολυγύρου ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν αυτόν που πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών με κυνηγετικό όπλο. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το seleo.gr, στον αέρα βρίσκεται μετά και τα χθεσινά επεισόδια η συνάντηση στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας μεταξύ εκπροσώπων της Αστυνομίας, της εταιρείας και κατοίκων που υποστηρίζουν ότι οι εργασίες εξόρυξης είναι παράνομες καθώς η εταιρεία για το συγκεκριμένο σημείο διαθέτει μόνο άδεια υλοτόμησης. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «άγνωστα άτομα προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για τη λήψη μέτρων τάξης. Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις από σκάγια ενώ προσήχθησαν 3 άτομα από την περιοχή Σκουριών Χαλκιδικής».

Oι τέσσερις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από σκάγια κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη θέση Καρατζά μεταφέρθηκαν το απόγευμα στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Οι τρεις εκ αυτών πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ ο ένας που έφερε βαρύτερα τραύματα, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο 424 στη Θεσσαλονίκη».

Ν. Δένδιας: «Δεν μπορούν να επιβάλουν το δικό τους "δίκαιο" κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα»

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας δήλωσε σχετικά με τους τραυματισμούς αστυνομικών στη Χαλκιδική:

«Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες Αρχές και δεν μπορούν να επιβάλουν το δικό τους "δίκαιο" κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ. Καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δε χωράνε. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την έννομη τάξη και το Σύνταγμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News