default-image

Υπουργός κουρεύει πρόβατα (photos)

Ελλάδα
Υπουργός κουρεύει πρόβατα (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των κτηνοτρόφων μετείχε στο κούρεμα των προβάτων και σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

«Η παραδοσιακή κουρά των αμνών που γίνεται με την ενεργό συμμετοχή όλων των κτηνοτρόφων κάθε περιοχής, λίγο πριν ανέβουν τα πρόβατα στα βουνά για το καλοκαίρι, δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη τους. Έτσι, η σκληρή δουλειά μετατρέπεται σε γιορτή ενότητας. Αυτή η αλληλεγγύη των κτηνοτρόφων μας δείχνει το δρόμο της ευθύνης. Με συνεργασία, με ενότητα, με συνεννόηση, με συνένωση δυνάμεων μπορούμε να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Τους εύχομαι και του χρόνου διπλά και τρίδιπλα».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων κ. Παλάσκας δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστούμε τον Αναπληρωτή υπουργό που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και που είναι πάντα δίπλα μας. Εργαζόμαστε από κοινού για λύσεις στα προβλήματα μας.

Για μας το κούρεμα των προβάτων είναι μια γιορτή, για όλους τους κτηνοτρόφους, για αυτό βλέπετε και το τραπέζι που είναι στρωμένο και τους οβελίες. Δουλεύουμε, γλεντάμε, τρώμε και πίνουμε. Εμείς, λόγω της δουλειάς, δεν έχουμε χρόνο, Πάσχα και Πρωτομαγιά, το κούρεμα συνήθως αρχίζει μετά το Πάσχα και διαρκεί περίπου ένα μήνα και για μας είναι μια ευκαιρία να μαζευτούμε, να ευχηθούμε και να πούμε τα δικά μας».

Στην κουρά των αμνών παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ο ιερέας του χωριού π. Ζήσης, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Γιάννης Γκρίνιας και πολλοί κτηνοτρόφοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News