default-image

Europol: Αυξάνεται ο ακροδεξιός εξτρεμισμός

Ελλάδα
Europol: Αυξάνεται ο ακροδεξιός εξτρεμισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Europol καταγράφει σε έκθεσή της την ανησυχητική αύξηση της δράσης ακροδεξιών ομάδων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία φανερώνεται μέσα και από τα κρούσματα βίας κατά μεταναστών.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία, παρατηρεί όξυνση της ισλαμοφοβίας και προσπάθεια για δημιουργία ενιαίου αντι-ισλαμικού μετώπου εντός της Ε.Ε.

Η έκθεση τονίζει επίσης την ευκολία με την οποία τα ακραία στοιχεία αποκτούν πρόσβαση σε όπλα και εκρηκτικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε εμπιστευτικό έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας αναφέρεται ότι θα πρέπει να υπάρξει επαναξιολόγηση των αναγκών ασφαλείας υπό τα νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα που παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα λόγω της ανησυχίας για την αλλοίωση των εθνοτικών χαρακτηριστικών της χώρας.

Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρεται ότι υπάρχει μια ροπή προς την ξενοφοβία και ότι μερίδα πολιτών διακατέχεται από αίσθημα απειλής λόγω της αυξανόμενης παρουσίας αλλοδαπών, ενώ το έγγραφο κάνει λόγο για «καταδρομικές» επιθέσεις ακροδεξιών κατά μεταναστών.

Όπως επισημαίνεται το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ κατέγραψε συνολικά 84 περιστατικά με πιθανολογούμενο ρατσιστικό κίνητρο. Μάλιστα σε 22 από αυτά ερευνάται εμπλοκή αστυνομικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News