default-image

"Δε θα συμμετάσχουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση ανασχηματισμού"

Ελλάδα
"Δε θα συμμετάσχουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση ανασχηματισμού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέρ της δημιουργίας ενός μικρότερου κυβερνητικού σχήματος τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο σαββατιάτικο Τύπο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο τη μη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση ανασχηματισμού. Ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ του να γίνει ο ανασχηματισμός τον Ιούλιο, κάτι που θεωρεί και το πιο πιθανό, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στην "Ημερησία του Σαββάτου" ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως δύο υπουργεία πρέπει να "σπάσουν": «Αναφέρομαι στα υπουργεία Ανάπτυξης και στη συνένωση των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού που δεν απέδωσε. Πιστεύω πως το υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να επανέλθει στην αυτοτέλειά του», δήλωσε, μιλώντας ταυτόχρονα για την αναγκαιότητα μιας «καλής και ειλικρινούς σχέσης» με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε ό,τι αφορά τις αντιθέσεις των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, δήλωσε: «Δεν είναι επιλογή μου να μπαίνουν οι αντιθέσεις κάτω από το χαλί, κάθε φορά, όμως, αναζητείται ο κοινός πολιτικός τόπος. Είναι μια κυβέρνηση που στηρίζεται σε τρία κόμματα με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογίες, αλλά εκείνο που συνέχει τα τρία κόμματα είναι η προσπάθεια και η επιλογή να βγει η χώρα στον ίσιο δρόμο».

Τέλος, αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «πατάει σήμερα σε δύο βάρκες. Aυτό έχει σχέση με τη διαφορετικότητα των απόψεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του. Υπάρχουν υποστηρικτές της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή. Υπάρχουν απόψεις που θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά με καταγγελία, με αμφισβήτηση, με αναδιαπραγμάτευση, με αναστολή του Μνημονίου. Και το λέω αυτό για να περιγράψω το εκκρεμές των πολιτικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έως τώρα, δεν έχει καταθέσει με σαφήνεια το σχέδιό του για τη χώρα. Ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο που καταθέτει; Δεν έχει σχέδιο. Περιορίζεται να "πετροβολάει" την πολιτική που ασκείται, περιορίζεται να δημαγωγεί και να θέλει να λεηλατεί την υπαρκτή αγωνία, και την υπαρκτή δικαιολογημένη δυσαρέσκεια της ελληνικής κοινωνίας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Φώτης Κουβέλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News