default-image

Εγκώμιο στον Σαμαρά από την Wall Street Journal

Ελλάδα
Εγκώμιο στον Σαμαρά από την Wall Street Journal

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δημοσίευμά της η "Wall Street Journal" που υπογράφει ο ιστορικός Σταν Ντρένος, αναφέρει ότι «ο Αντώνης Σαμαράς ανέκτησε το έδαφος από τον Αλέξη Τσίπρα» γράφοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να εκτοπίσει τον Αλέξη Τσίπρα, αφού παρά τη δύσκολη κατάσταση, με επιδεξιότητα και αποφασιστικότητα, κατάφερε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

«Πριν από έναν χρόνο όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον Αλέξη Τσίπρα», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «ωστόσο στο ενδιάμεσο διάστημα ο Σαμαράς έγινε ο πολιτικός, στον οποίο πρέπει να εστιάσει κανείς αφού», όπως αναφέρει η οικονομική εφημερίδα, «χάραξε ένα δρόμο με επιτυχίες που ισχυροποίησε τις προοπτικές της Ελλάδας».

Ο Ντρένος σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έκανε ένα δύσκολο ξεκίνημα με μια ασυνήθιστη κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά παρ' όλα αυτά κατάφερε να πείσει τους δανειστές ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. «Ο Σαμαράς τα κατάφερε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του περασμένου Δεκεμβρίου και έκτοτε η ορμή του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να κοπάζει...».

Μάλιστα ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως η κρίση στην Κύπρο έκανε κακό στον Αλέξη Τσίπρα, «αφού ενίσχυσε αυτά ακριβώς τα στοιχεία στην ηγεσία του κόμματός του που ήλπιζε να περιθωριοποιήσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News