Ελλάδα

Γιάννης Μανώλης: "Ψεύτες, ανόητοι ή και τα δύο"

 Ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Γιάννης Μανώλης με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση για τα ποσοστά της ανεργίας στη χώρα μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ποια ΕΛΣΤΑΤ; Ποιος ΟΑΕΔ; Ποια Eurostat και ποια παγκόσμια οικονομική θεωρία που υποστηρίζει ότι όσο υπάρχει ύφεση αυξάνεται η ανεργία;

 Στην Ελλάδα της ύφεσης, των «λουκέτων» και της αποεπένδυσης, στην Ελλάδα του Βρούτση και του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη, όλα αυτά ανατρέπονται.

 Οι κυβερνητικοί φωστήρες, ως άλλοι Χάρρυ Πότερ της οικονομικής θεωρίας, ανακάλυψαν ότι με το νέο πληροφοριακό σύστημα μέτρησης της απασχόλησης που Υπουργείου Εργασίας «ΕΡΓΑΝΗ», απλά και εύκολα ανατρέπονται τα μέχρι σήμερα οικονομικά δεδομένα, αχρηστεύονται διεθνείς οργανισμοί και φορείς μέτρησης της ανεργίας, δημιουργούνται δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης και η ανεργία εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν είναι συνειδητά ψεύτες, απλά ανόητοι ή και τα δύο μαζί;

Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι επικίνδυνοι. Γιατί σε μια χώρα με επίσημη ανεργία 27%, με δεκάδες χιλιάδες νέους να μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά, με εκατοντάδες χιλιάδες να εργάζονται μία ως δύο μέρες τη βδομάδα και με χιλιάδες αυτοκτονίες, το να πανηγυρίζει η συγκυβέρνηση, πέρα από ανοησία, αποτελεί και πρόκληση για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό».

Σχόλια