Ελλάδα

Τροπολογία για μισθούς και μετακινήσεις εργαζόμενων στον χώρο του Πολιτισμού

Μισθολογικά θέματα και ζητήματα μετακινήσεων που αφορούν τους εργαζόμενους στους αρχαιολογικούς χώρους, την Εθνική Λυρική Σκηνή και τους εποπτευόμενους οργανισμούς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, ρυθμίζει τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας,  Κ. Τζαβάρας.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων, το οποίο θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι υπάλληλοι σε αρχαιολογικούς χώρους που εργάζονται μετά τη λήξη του ωραρίου τους κατά την διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πληρώνονται με ανταποδοτικό τέλος.

Η τροπολογία μεταξύ άλλων προβλέπει ότι:

* οι υπάλληλοι σε αρχαιολογικούς χώρους που εργάζονται μετά τη λήξη του ωραρίου τους κατά την διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πληρώνονται με ανταποδοτικό τέλος που θα προκαταβάλουν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

* το καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που εργάζεται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και αποχωρεί από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης ή καταγγελίας της σύμβασης, θα λαμβάνει αποζημίωση με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ (και όχι μέχρι 24 μηνιαίους μισθούς).

* το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του καταργηθέντος Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων, θα μεταφέρεται σε Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Επίσης,  μεταφέρεται στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού.

* η διαχειριστική χρήση των θεάτρων ταυτίζεται με το ημερολογιακό έτος (έως τώρα το οικονομικό έτος ξεκινούσε την 1η Σεπτεμβρίου).

*ο Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου μπορεί να διευθύνει και τα παραρτήματα του Ωδείου (και δεν χρειάζεται να υπάρχει άλλος Διευθυντής).

*αυξάνονται τα τμήματα της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης από 2 σε 3, καθώς προστίθεται η Ελληνική Ομάδα Χορού.

*ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδας Χορού καταρτίζεται με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, ύστερα από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια