default-image

Σχεδόν σίγουρη η απεργία στις πανελλαδικες

Ελλάδα
Σχεδόν σίγουρη η απεργία στις πανελλαδικες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποσύρει, όπως όλα δείχνουν, η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) στην ΟΛΜΕ την πρότασή της για ψηφοφορία με κάλπες σχετικά με την απεργία των καθηγητών στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά ταυτόχρονα αλλάζει στάση και το ΠΑΜΕ (στηρίζεται από το ΚΚΕ).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες απο το εσωτερικό της Ομοσπονδίας, η ΔΑΚΕ αρχικά ζήτησε να ψηφίσει τουλάχιστον το 30% των καθηγητών στις τοπικές ΕΛΜΕ κατά τη γενική συνέλευσή τους που θα γίνει στις 15 Μαΐου, ενώ πιθανότατα η παράταξη τελικά θα αποσύρει συνολικά την πρόταση για κάλπες ώστε να ξεπεραστεί το διαδικαστικό πρόβλημα που προέκυψε στη διάρκεια της συνεδρίασης των καθηγητών.

Παράλληλα το ΠΑΜΕ συμφώνησε μόνο σε μια 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαΐου (οι εξετάσεις ξεκινούν στην 17 του μήνα), αλλά διαφωνεί με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέσα στην εξεταστική περίοδο.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ διακόπηκε και θα συνεχιστεί σύντομα ώστε να αποφασιστεί η τελική στάση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών και η τελική πρόταση προς τα μέλη των τοπικών ΕΛΜΕ.

Αύριο, Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που επίσης έχουν απειλήσει με κινητοποιήσεις.

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News