Ελλάδα

Spiegel: Μα πού βρίσκουν τα λεφτά οι Έλληνες και κάνουν πλαστικές;

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύει το γερμανικό περιοδικό Spiegel το οποίο αναφερόμενο σε ένα παράδοξο ρεκόρ της χώρας μας, αυτό της πρωτιάς των πλαστικών επεμβάσεων στην Ευρώπη, μοιάζει να αναρωτιέται το πού βρίσκουν τα χρήματα οι κάτοικοι της χώρας μας να προχωρούν σε τέτοιου είδους διαδικασίες.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το 2011 στην Ελλάδα έγιναν 142.394 πλαστικές επεμβάσεις, κάτι το οποίο σημαίνει ότι κατά μέσο όρο ένας στους 79 έχει υποβληθεί σε σχετική επέμβαση.

«Μια καλή εμφάνιση εξακολουθεί να είναι σημαντική για τους Έλληνες. Αλλά γιατί τώρα;», αναρωτιέται το Spiegel, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, πως το 35% των Ελλήνων είναι ανασφάλιστοι.

Μάλιστα, για να λάβει μια απάντηση στο ερώτημα που το... απασχολεί συνομίλησε με τον πλαστικό χειρουργό Αθανάσιο Αθανασίου. «Ο κόσμος δουλεύει. Ίσως κερδίζουν λιγότερα χρήματα, αλλά δουλεύουν. Προσαρμοζόμαστε στην αγορά» εξηγεί ο γιατρός μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου οι τιμές του έχουν μειωθεί κατά 40% τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως γιατί και το κόστος μειώθηκε σημαντικά. Στο παρελθόν, τα νοσοκομεία τον χρέωναν 2.000 ευρώ για τη χρήση ενός χειρουργείου, αλλά πλέον η χρέωση έχει πέσει στα 700 ευρώ. Ο αναισθησιολόγος, που έπαιρνε 400 ευρώ, ζητά τώρα 150 ευρώ.


Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια