default-image

Συνεχίζεται η δίκη Τσοχατζόπουλου

Ελλάδα
Συνεχίζεται η δίκη Τσοχατζόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου και άλλων 18 κατηγορούμενων για την υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» πολιτικού χρήματος και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Το δικαστήριο σήμερα αποφασίζει επί των ενστάσεων που οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής, Γιάννης Νικολάου και Γιάννης Παγορόπουλος έθεσαν κατά την χτεσινή συνεδρίαση.

 Η πρώτη εξ αυτών αφορά την εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του πρώην υπουργού, ο εντολέας τους κάθεται στο εδώλιο για πράξη προερχόμενη από αδίκημα που έχει παραγραφεί. Με την ένσταση, συντάχτηκε και η υπεράσπιση της πρώην συζύγου και της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου. 

Παράλληλα, η υπεράσπιση του πρώην υπουργού υπέβαλε,  ένσταση για ακυρότητα της κλήσης που εστάλη στον πρώην υπουργό αλλά και θέμα ακυρότητας της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε στον Α. Τσοχατζόπουλο, καθώς είχε προηγηθεί παραγγελία άσκησης δίωξης από τη Βουλή, η οποία -κατά τους συνηγόρους- «αιωρείται» και επομένως, τίθεται θέμα εκκρεμοδικίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της συζύγου του κ Τσοχατζόπουλου Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε ένσταση «περί απαραδέκτου» της δίωξης που ασκήθηκε στην κ. Σταμάτη. Κατά τον κ. Κούγια, το αδίκημα της δωροδοκίας διαπράχτηκε -αν διαπράχτηκε- το 1998, στην Ελβετία. Ωστόσο, τότε δεν ήταν διωκόμενο αδίκημα και έλαβε χαρακτήρα ποινικής παράβασης, το 2006.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News