default-image

Και πάλι στο σκαμνί σήμερα ο Άκης

Ελλάδα
Και πάλι στο σκαμνί σήμερα ο Άκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο, μετά από παύση 12 ημερών, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 18 προσώπων που κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες που εισέπραξαν από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η δίκη, η οποία είχε ξεκινήσει στις 22 Απριλίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, διεκόπη για να ξεκινήσει εκ νέου σήμερα στις 9 το πρωί.

Με την έναρξη της διαδικασίας αναμένεται η απόφαση των δικαστών για το αν το Δημόσιο μπορεί να παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη, το οποίο ζητά αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ από τον καθένα από τους 19 κατηγορουμένους.

Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση πριν συμπληρωθεί το 18μηνο - ανώτατο όριο προφυλάκισης - για όσους κατηγορουμένους παραμένουν προφυλακισμένοι.

Μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο δικάζονται επίσης οι Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρσα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Στον πρώην υπουργό έχει ήδη επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, χωρίς αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 520.000 ευρώ για ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News