Ελλάδα

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και η ΟΙΕΛΕ

Σε αναβρασμό, εκτός από αυτόν του Δημοσίου, βρίσκεται και ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με αφορμή την εφαρμογή νέου μισθολογίου, την περικοπή επιδομάτων και δώρων, την αύξηση του ωραρίου και τη συρρίκνωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΛΕ) συγκαλεί έκτακτο Δ.Σ. για να διαμορφώσει την εισήγηση που θα κατατεθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι οποίες θα συγκληθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Η Ομοσπονδία θα προτείνει στα πρωτοβάθμια σωματεία την κήρυξη κινητοποιήσεων με σκοπό την άρση της εφαρμογής της αύξησης ωραρίου στα ιδιωτικά σχολεία.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΛΕ, «την ώρα που 1.000 περίπου ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην ανεργία και στη φτώχεια και ο μισθός των υπόλοιπων μειώνεται κατά 35% περίπου, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων κερδίζουν πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Φτάνει πια! Δε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιείται η κρίση ως πρόσχημα για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι εργοδότες. Να μπει ένα τέλος στη βίαιη και απροκάλυπτα αντικοινωνική αναδιανομή του πλούτου εις βάρος των εργαζόμενων και υπέρ των λίγων».

Σχόλια