default-image

"Η δέσμευση προς την τρόικα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη απολύσεις"

Ελλάδα
"Η δέσμευση προς την τρόικα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη απολύσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην τρόικα για το δημόσιο τομέα δε σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα γίνουν απολύσεις», επεσήμανε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, εν όψει της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Υπάρχουν τρόποι με μια συνολική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και με κινήσεις ανθρώπων που είναι κοντά στη σύνταξη και μπορούν με μερικά πλασματικά χρόνια να φύγουν, να δούμε και αυτούς που δεν μπορούν να προσφέρουν στο δημόσιο και με μια πρόωρη συνταξιοδότηση θα μπορούν να φύγουν», επεσήμανε ο κ. Πρωτόπαπας.

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο μήνα, ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι στόχος της σημερινής επίσκεψης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον κ. Μανιτάκη είναι να εξακριβωθούν οι προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου.

«Το θέμα με τους επίορκους πρέπει να τελειώσει, να φύγουν, αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο, να μην περιμένουμε την τρόικα να μας το πει. Από την άλλη ακούμε για το κλείσιμο νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου. Δεν είμαστε δογματικά αντίθετοι, αλλά πρέπει να ξέρουμε ποια νομικά πρόσωπα θα κλείσουν, γιατί έχουν αξιολογηθεί ως μη χρήσιμα και κάποιος άλλος μπορεί να κάνει τη δουλειά τους στο δημόσιο. Αν υπάρχουν τέτοια νομικά πρόσωπα ας κλείσουν. Αλλά να ξέρουμε ποια είναι και γιατί κλείνουν», σημείωσε, προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ «δεν παραχωρεί λευκή επιταγή».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News