Ελλάδα

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα

Από τις 15 έως τις 19 Μαΐου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ύστερα και από πρόσκληση του πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη, προκειμένου να γίνει η προετοιμασία της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής και ιδιαιτέρως του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Τον κ. Σαμαρά, που αναμένεται να επισκεφτεί το Πεκίνο και τη Σαγκάη, θα συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, καθώς επίσης ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης και ομάδα 50 Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι θα συζητήσουν με Κινέζους συνάδελφούς τους για το άνοιγμα των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Σχόλια