default-image

Έκθεση ΔΝΤ: ο επιστημονικός τρόπος να αποκρύβεις την πραγματικότητα

Ελλάδα
Έκθεση ΔΝΤ: ο επιστημονικός τρόπος να αποκρύβεις την πραγματικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπερτονισμός θετικών στοιχείων, η απλή αναφορά αρνητικών συνεπειών και η αποσιώπηση ποιοτικών χαρακτηριστικών αποτελούν μια συνειδητή και σκόπιμη επιλογή των συντακτών της έκθεσης να παραμορφώσουν  την πραγματικότητα.

Η επιλεκτική εμμονή τους σε κάποια νούμερα, με το βλέμμα τους στραμμένο στις αγορές, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την κοινωνία και τις προοπτικές της χώρας αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Αντίθετα η αδιαφορία τους σε ποιοτικά χαρακτηριστικά που αποτελούν για την κοινωνία και τη χώρα μη αναστρέψιμες βραδυφλεγείς βόμβες και απειλούν ανά πάσα στιγμή να τινάξουν στον αέρα οποιαδήποτε πρόοδο μπορεί να σημειωθεί σε κάποιους τομείς, δείχνει τη μονόχνοτη οπτική τους.

Περισσότερο όμως επικίνδυνη είναι η ασκούμενη "επενδυτική" πολιτική, με τον τομέα των δημοσίων επενδύσεων από χρονιά σε χρονιά να καλύπτει με τον ανεκτέλεστο προϋπολογισμό του ένθεν κακείθεν "μαύρες τρύπες".

Παράλληλα και οι λεγόμενες "ιδιωτικές επενδύσεις" κινούνται σε λογικές προ κρίσης και σε τομείς που είχαν υπερδραστηριότητα πριν απ' αυτή και σε σημαντικό βαθμό συνετέλεσαν στον ερχομό της (real estate, "μεγάλα" έργα, εξορύξεις κλπ.), με ενεργούμενα είτε κρατικοδίαιτους μεσάζοντες, είτε με το "μάννα" να έρχεται από τους Άραβες, τους Ρώσους, τους Κινέζους κι ότι άλλο σκαρφιστούν ευφάνταστοι κυβερνητικοί παράγοντες. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου δήλωσε:

«Στο πλαίσιο αυτό, ελπίδα ανάκαμψης δεν μπορεί να υπάρξει. Η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ αξιοποίηση των ανά περιοχή συγκριτικών πλεονεκτημάτων, ανάδειξη ως κυρίαρχου της προστιθέμενης αξίας αντί για τη ροή χρήματος. Χρειάζεται επενδύσεις που να αυξήσουν την απασχολησιμότητα, την πράσινη καινοτομία, να δώσουν βάθος στην αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου, των κοινωνικών δομών και όχι στη διαιώνιση στρεβλώσεων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News