Ελλάδα

Υπ. Εξωτερικών: Ανησυχεί για πιθανή διάχυση της κρίσης στη Συρία

Το υπουργείο Εξωτερικών, όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία και επαναλαμβάνει το αίτημα για την άμεση έναρξη πολιτικής διαδικασίας για την επίλυση του ζητήματος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία. Η συνεχιζόμενη αιματοχυσία και η απουσία άμεσων προοπτικών διεξόδου από την κρίση, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εξελίξεις, εντείνουν τον κίνδυνο για διάχυση της σύρραξης εκτός των συνόρων της Συρίας.

Η Ελλάδα καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να αποφεύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έχει διακηρύξει, ως θέση αρχής, την ανάγκη άμεσης έναρξης πολιτικής διαδικασίας για την επίλυση του συριακού ζητήματος, ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία και να διαμορφωθεί ένα νέο περιβάλλον στη χώρα, εντός του οποίου τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων - συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς των χριστιανών - θα πρέπει να είναι κατοχυρωμένα και σεβαστά».

Σχόλια