Ελλάδα

Φ. Κουβέλης: "Τον Ιούλιο ο ανασχηματισμός"

Τον προσεχή Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, εκτιμά σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ο Φώτης Κουβέλης τονίζει, παράλληλα, ότι η τρικομματική κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, και υπογραμμίζει ότι η διαρκής συζήτηση για τον ανασχηματισμό βλάπτει την παραγωγή του κυβερνητικού έργου.

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών από τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση απαντά: «Η θέση μας σχετικά με τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών δεν έχει αλλάξει. Η συζήτηση στο κόμμα μας δεν έχει επιφέρει - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - αλλαγή της θέσης μας». Σε ό,τι αφορά τους κ. Μανιτάκη και Ρουπακιώτη αναφέρει ότι δεν υπάρχει ζήτημα αντικατάστασή τους, καθώς και οι δύο έχουν ανταποκριθεί στα υπουργικά τους καθήκοντα με επιτυχία.

Σχολιάζοντας, πάντως, την απομάκρυνση του Ηλία Κικίλια από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι «κινήσεις όπως η αιφνίδια αντικατάσταση της ηγεσίας στον ΟΑΕΔ δε βοηθούν την κυβέρνηση».

«Ο εκλογικός αιφνιδιασμός θα συνιστούσε επιλογή που δεν αντιστοιχεί στην κρισιμότητα της περιόδου που διανύει η χώρα», είπε επίσης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Κουβέλης τονίζει ακόμη ότι «δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων στην επόμενη επίσκεψη» της τρόικας στην Ελλάδα και προσθέτει ότι «οι παρεμβάσεις που θα ζητήσουν θα αφορούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, με έμφαση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Τέλος επαναλαμβάνει τις αντιρρήσεις του στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ εμφανίζεται εξαιρετικά διστακτικός στην προοπτική κυβέρνησης της Αριστεράς.

Σχόλια