default-image

Πέντε ελληνικά Πανεπιστήμια στα 200 κορυφαία του κόσμου

Ελλάδα
Πέντε ελληνικά Πανεπιστήμια στα 200 κορυφαία του κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα για τα ελληνικά πανεπιστήμια, που κατέχουν εξέχουσα θέση στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα 2013 της QS (QS World University Rankings by Subject 2013), που δημοσιεύονται σήμερα στην ιστοσελίδα του TopUniversities.com. Στους πίνακες αποκαλύπτονται τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο για 30 κλάδους, συμπεριλαμβανομένων και ειδικοτήτων: όπως την οικονομία, τα μαθηματικά, την φυσική, το δίκαιο, την ιστορία και άλλες 25 ειδικότητες.

Πέντε ελληνικά πανεπιστήμια εμφανίζονται στους πίνακες κατάταξης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να καταλαμβάνει την πιο περίοπτη θέση στις κατατάξεις ανάμεσα στα κορυφαία 200 και σε 10 ειδικότητες. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέχει την υψηλότερη κατάταξη στην ειδικότητα της μηχανολογίας όπου το κατατάσσει στην 25η θέση.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναδεικνύονται επίσης σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητες.

Ο Ben Sowter, επικεφαλής του τμήματος ερευνών της QS λέει, "Παρατηρώντας την συνολική επίδοση της Ελλάδας, η ισχύς των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της εκτείνεται σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους με τη μεγαλύτερη επίδοση στη μηχανική, την ηλεκτρολογία και τη στατιστική." Και συνεχίζει, «Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι πέρα ??από τα κορυφαία 200, συνολικά 17 ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν λάβει υποψηφιότητες από ακαδημαϊκούς σε τουλάχιστον μια ειδικότητα, γεγονός το οποίο δείχνει ότι η διεθνής φήμη των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας ανά ειδικότητα δεν περνά απαρατήρητη."

Για τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS 2013 (QS World University Rankings by Subject 2013) αξιολογήθηκαν 2.858 πανεπιστήμια και  κατατάχθηκαν 678 στο σύνολο.

Η πλήρης μεθοδολογία με την συνολική επίδοση όλων των ελληνικών πανεπιστημίων στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα 2013 της QS (QS World University Rankings by Subject) δημοσιεύεται στο TopUniversities.com.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News