Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο οι καταγγελίες κατά του Γερμενή

Καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενής επέδειξε όπλο κατά τη διάρκεια του επεισοδίου που σημειώθηκε το πρωί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, στο κτίριο όπου στεγάζονται κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, στην οδό Φιλαδελφείας στο σταθμό Λαρίσης απέναντι από τα παλιά γραφεία της Χρυσής Αυγής, εξετάζονται από την Αστυνομία, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος όταν μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να μοιράσουν τρόφιμα σε Έλληνες αλλά και αυτά που ακολούθησαν στο σταθμό Λαρίσης, η ΓΑΔΑ αναφέρει: «Μετά τη χθεσινή απόφαση του Δήμου Αθηναίων να μην διαθέσει χώρο της πλατείας Συντάγματος για εκδήλωση πολιτικού κόμματος, σήμερα το πρωί αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν την πραγματοποίηση της. Για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος των υπαιτίων».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα γεγονότα της οδού Φιλαδελφείας, η ΓΑΔΑ σημειώνει: «Ώρα 10.40 στην οδό Φιλαδελφείας αστυνομική ομάδα απώθησε ομάδα ατόμων συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που κινήθηκε προς το κτίριο όπου στεγάζεται υπηρεσία του Δήμου, την οποία εκείνη την ώρα επισκέπτετο ο Δήμαρχος Αθηναίων. Παράλληλα, βουλευτής της Χρυσής Αυγής εισήλθε στο κτίριο και κινήθηκε απειλητικά κατά του Δημάρχου. Απομακρύνθηκε από αστυνομικούς της προσωπικής ασφάλειας του Δημάρχου. Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία στο πλαίσιο της οποίας εξετάζονται καταγγελίες για απειλητική κίνηση-επίδειξη όπλου από τον βουλευτή».

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια