Ελλάδα

Παραδέχονται ότι έκαναν λάθος για το ταξίδι του Παπανδρέου "Τα Νέα"

Παραδέχεται η εφημερίδα "Τα Νέα" ότι το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα, στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν κόστισε τελικά 200.000 ευρώ, όπως είχε γράψει προ ημερών, και αναφέρει πως έγινε λάθος με ένα μηδενικό.

«Απολογούμαι. Έσφαλα. Οικτίρω εαυτόν», αναφέρει σε άρθρο του με κάποια δόση ειρωνείας - παρά την παραδοχή - ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος είχε δημοσιεύσει την πληροφορία στη στήλη του. «Κατάπια αμάσητη μια πληροφορία που μου έδωσαν», συνεχίζει, «ότι το ταξίδι του Γιώργου, στις αρχές του 2012 στην Κόστα Ρίκα, κόστισε περί τις 200 χιλιάδες ευρώ, και το αποτέλεσμα είναι ότι... "εσκοτίσθη ο ήλιος και εσχίσθη το καταπέτασμα του ναού μέσον!"».

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι προστέθηκε «ένα μηδενικό» και προσθέτει πως η εσωκομματική θύελλα στο ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε από «τη λάθος ανάγνωση από την πηγή μου ενός τιμολογίου από αυτά που σωρηδόν φτάνουν από παντού στην Ιπποκράτους».

Τα "Νέα" αναφέρουν ότι το ταξίδι Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα δεν κόστισε 200 χιλιάδες, αλλά ούτε και 20.000 όπως αναφέρουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. «Κόστισε 32.333.37 ευρώ για τον Γιώργο και την ακολουθία του (Ζιώγας, Σαββίδης, Λάμψα, Φουντζόπουλος και δύο αστυνομικοί)».

«Είναι λίγα τα χρήματα για ένα κόμμα που δεν έχει να πληρώσει ούτε το 1/4 του μισθού των υπαλλήλων του; Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε δηλαδή...».

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις πληροφορίες και διαρροές στον Τύπο για τα «χρυσά ταξίδια» στο εξωτερικό τα οποία πλήρωνε το ΠΑΣΟΚ διογκώνοντας έτσι το χρέος του (116,5 εκατ. ευρώ) απείλησε ότι θα φτάσει το θέμα στη Δικαιοσύνη. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί, με ανακοίνωσή του, ότι οι σχετικές διαρροές γίνονται από την Ιπποκράτους προκειμένου να τον απαξιώσουν ηθικά.

Σχόλια