default-image

Επίθεση Γερμενή κατά Καμίνη, με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι

Ελλάδα
Επίθεση Γερμενή κατά Καμίνη, με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την οργή των χρυσαυγιτών προκάλεσε η ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα, μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι. 

Ο Γ.Καμίνης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, δήλωσε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε επιπλέον να βγάλει το όπλο του.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μετά την ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει να διανέμει τρόφιμα στα γραφεία της, υπό την διακριτική παρακολούθηση αστυνομικών δυνάμεων.

Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής αντιλήφθηκε ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων, εισέβαλε στο χώρο και επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη. Τη γροθιά που προοριζόταν για τον κ. Καμίνη τελικά δέχθηκε στο κεφάλι ένα 12χρονο κορίτσι που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου με τον πατέρα του.

«Είναι δυνατόν αυτό το υποκείμενο να περιφέρεται και να οπλοφορεί; Είχε το χέρι στο όπλο. Πήγε να βγάλει όπλο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τις αρχές, αλλά και τους πολίτες» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Πρόκειται για την τακτική της κλιμακούμενης έντασης, αλλά εμείς απαντάμε με ψυχραιμία και προσήλωση στη δημοκρατική νομιμότητα. Δεν θα υποχωρήσουμε, γιατί προασπιζόμαστε θεσμούς και σύμβολα της πόλης» επισήμανε ο Γ.Καμίνης.

Αναφερόμενος στην ματαίωση του συσσιτίου «μόνο για Έλληνες» νωρίτερα στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «η δημοκρατική πολιτεία έπρεπε να απαντήσει στον τσαμπουκά τους».

Η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα το πρωί της Μ.Πέμπτης, ωστόσο δεν κατάφερε να την πραγματοποιήσει, μετά την απόφαση του Δήμου Αθηναίων και με την συνδρομή της αστυνομίας.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News