default-image

Πόλεμος κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Πόλεμος κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε τη Μ. Τετάρτη ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από δηλώσεις στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την πρόταση του ΑΚΕΛ της Κύπρου περί συντεταγμένης αποχώρησης από το ευρώ.

Με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη διατυπώθηκε η επίσημη θέση του κόμματος για «διεκδίκηση μιας κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίση, εντός της ευρωζώνης, χωρίς μνημόνια και τρόικα», λαμβάνοντας αποστάσεις από την κυπριακή αντιπολίτευση.

«Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες του κυπριακού λαού και του ΑΚΕΛ ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων, που εξαθλιώνουν τους λαούς και αποδομούν την Ευρώπη.

«Ο κ. Σκουρλέτης επιχειρεί ανεπιτυχώς, να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Η ένοχη σιωπή του κ. Τσίπρα σημαίνει δύο πράγματα: Είτε ότι αποδέχεται σιωπηλά τις θέσεις του κ. Λαφαζάνη για έξοδο από την Ευρωζώνη, φοβούμενος την πολιτική λεηλασία του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα του κ. Αλαβάνου, είτε ότι είναι εξαιρετικά αδύναμος ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν μπορεί όχι να διαγράψει, αλλά ούτε καν να αντικρούσει όλους όσοι αδειάζουν τον ίδιο και τις απόψεις του»,  ανέφερε η Ν.Δ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News