Ελλάδα

Το γύρο του κόσμου κάνει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

«Η Emma Delta επανέρχεται» και μετά την ανανεωμένη προσφορά «η Ελλάδα πουλά τον ΟΠΑΠ». Με αυτά τα σχόλια, τα ξένα μέσα ενημέρωσης υποδέχτηκαν την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα, δηλαδή την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην κοινοπραξία Emma Delta.

Κάνουν λόγο για την «πρώτη αξιοσημείωτη πώληση» στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει ανακοινώσει η Ελλάδα και για την πρώτη «επιτυχία της Ελλάδας σε όσα έχουν απαιτηθεί από τους δανειστές».

To Reuters μετέδωσε την είδηση ως έκτακτη σχολιάζοντας ότι «μετά την απαίτηση της Αθήνας», η Emma Delta αν και «μοναδικός διεκδικητής», ανέβασε την προσφορά της.

«Η Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή τις ιδιωτικοποιήσεις» σχολιάζει η αμερικανική Wall Street Journal. Η εφημερίδα σχολιάζει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι πρόκειται για την "πρώτη αξιοσημείωτη πώληση" στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει ανακοινώσει η Ελλάδα και πως "το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει επί μακρόν".

«Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας δέχεται την ανανεωμένη προσφορά της Emma Delta» σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg. «To fund αποφάσισε να μην εγκαταλείψει τη διαπραγμάτευση» όταν της ζητήθηκε υψηλότερη προσφορά, αναφέρει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων.

«Η Ελλάδα πουλά το 33% του ΟΠΑΠ», γράφει το βρετανικό BBC. Χαρακτηρίζει δε τη συμφωνία «πολύ καθυστερημένη» ενώ παραθέτει τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι η "ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ "ολοκληρώθηκε επιτυχώς".

«Η Ελλάδα σφυρίζει έναρξη των ιδιωτικοποιήσεων» με την πώληση του ΟΠΑΠ, σχολιάζει το αυστραλιανό thewest.com.au, τονίζοντας πάντως ότι η προσφορά «παραμένει χαμηλότερη από την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας».

«Η Ελλάδα εξασφάλισε την πρώτη από τις συμφωνίες ιδιωτικοποιήσεων που της έχει απαιτηθεί από τους δανειστές» γράφουν οι Times της Ινδίας. Ο ΟΠΑΠ, που έχει το μονοπώλιο στο χώρο του στοιχηματισμού, "ήταν κάποτε μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στην Ελλάδα".

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια