Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: δεν επιτρέψει το συσσίτιο "μόνο για Έλληνες"

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να επιτρέψει την πραγματοποίηση του συσσιτίου «μόνο για Έλληνες» που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή για αύριο, Μ.Πέμπτη, στην πλατεία Συντάγματος, έστειλε την Πρωτομαγιά ο Γ.Καμίνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για «συσσίτια μίσους» που «προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης έστειλε το μήνυμά του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο λογαριασμό του στο facebook έγραψε:

«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος.

»Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης.

»Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».

Στο λογαριασμό του στο twitter έγραψε:  

«Θεωρούμε το προγραμματισμένο για αύριο συσσίτιο μίσους της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα αυθαίρετο και παράνομο.

»Ο Δήμος Αθηναίων καθιστά σαφές πως θα κάνει ό,τι επιβάλλεται προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής».

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Στην απάντησή της προς τον κ. Καμίνη, τον οποίο αποκαλεί «δήμαρχο των λαθρομεταναστών και της παγκοσμιοποίησης», η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι «το κοινωνικό της έργο θα συνεχιστεί, μέχρι ο ελληνικός λαός να απαλλαγεί από την άθλια μνημονιακή πολιτική» και καλεί τους «Έλληνες πολίτες» να παραστούν στη διανομή τροφίμων της Μεγάλης Πέμπτης στο Σύνταγμα.

Πηγή: in.gr

Σχόλια