default-image

Νέα κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Νέα κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με σχετική της ανακοίνωση . Η κριτική έρχεται με αφορμή δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται :

«Ο κ. Λαφαζάνης αδειάζει ευθέως τον κ. Τσίπρα, ακυρώνοντας τον πυρήνα της επιχειρηματολογίας του, την ώρα που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακολουθεί αμήχανος.

Η χθεσινή διαπίστωση Λαφαζάνη, μέσω της ιστοσελίδας του, ότι «δεν μπορεί να υπάρξει δανειακή σύμβαση με την τρόικα, χωρίς να συνοδεύεται με Μνημόνιο» και ότι «δανειακή σύμβαση με την τρόικα, χωρίς μνημόνιο, αποτελεί αυταπάτη!», εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα, που ισχυρίζεται ότι «θα ακυρώσει το Μνημόνιο με ένα Νόμο, παραμένοντας στο Ευρώ, διαπραγματευόμενος τη δανειακή σύμβαση».

Ο Γιάννης Τόλιος, μάλιστα, (συνεργάτης του κ. Τσίπρα, του κ. Λαφαζάνη ή του κ. Αλαβάνου;), δηλώνει σήμερα ότι «πρέπει να ζητήσουμε συντεταγμένη αποδέσμευση από την Ευρωζώνη» και ότι «πρέπει να φύγουμε από το Ευρώ».

Η ένοχη σιωπή του κ. Τσίπρα, σημαίνει δύο πράγματα: Είτε ότι αποδέχεται σιωπηλά τις θέσεις του κ. Λαφαζάνη για έξοδο από την Ευρωζώνη, φοβούμενος την πολιτική λεηλασία του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα του κ. Αλαβάνου,

Είτε ότι είναι εξαιρετικά αδύναμος ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν μπορεί όχι να διαγράψει, αλλά ούτε καν να αντικρούσει όλους όσοι αδειάζουν τον ίδιο και τις απόψεις του!».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου ωστόσο δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση της Ν.Δ αναφορικά με το θέμα του ΑΚΕΛ και της πρότασης για έξοδο από το ευρώ και σε επίσης αιχμηρό ύφος ο  με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, επιμένει σε λύση "εντός της ευρωζώνης, χωρίς μνημόνια και τρόικα, σε μία Ευρώπη δημοκρατίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει αλληλέγγυος στους αγώνες του κυπριακού λαού και του ΑΚΕΛ ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και μνημονίων, καθώς θεωρεί ότι εξαθλιώνουν τους λαούς και αποδομούν την Ευρώπη. «Κατανοώντας τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και τα κοινά προβλήματα του ελληνικού και του κυπριακού λαού, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και απόλυτο σεβασμό το διάλογο που αναπτύσσεται εντός του ΑΚΕΛ για τα ζητήματα της ευρωζώνης», σημειώνει ο κ.Σκουρλέτης, που σπεύδει όμως να απαντήσει στην Αριστερή Πλατφόρμα στο εσωτερικό του κόμματος και τη θέση που πήρε υπέρ της πρότασης του ΑΚΕΛ για έξοδο από την ευρωζώνη δια της ιστοσελίδας iskra.gr.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι κοινοί αγώνες των ευρωπαϊκών λαών, η συμμαχία των χωρών του Νότου, αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη και τη διεκδίκηση μιας κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίση, εντός της ευρωζώνης, χωρίς μνημόνια και τρόικα, σε μια Ευρώπη δημοκρατίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, η Κουμουνδούρου, σηκώνει με αυτό τον τρόπο το γάντι που της πέταξε και η ΝΔ, ζητώντας ξεκάθαρη θέση για το ευρώ.»

"Θα διαγράψει τον κ. Λαφαζάνη;"

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση της ΝΔ στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Με μία, άλλα αντ' άλλων, δήλωση ο κ. Σκουρλέτης, επιχειρεί ανεπιτυχώς, να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ... Επιτέλους, ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο και ας απαντήσει ξεκάθαρα! Θα διαγράψει τον κ. Λαφαζάνη ή αποδέχεται τη θέση του για έξοδο από το Ευρώ;» ήταν το σχόλιο της ΝΔ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News