default-image

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τους αλλοδαπούς εργάτες γης 

Ελλάδα
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τους αλλοδαπούς εργάτες γης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσοι αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών (εκτός ΕΕ) με άδεια εργασίας εργάτες γης δεν φαίνεται να έχουν πραγματοποιήσει κατά το 2012 καμία ημέρα εργασίας με το εργόσημο, καλούνται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 να καταβάλλουν εφάπαξ (χωρίς καμιά δόση δηλαδή) την ετήσια ασφαλιστική εισφορά που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία που έχουν καταταγεί το έτος 2012, προσαυξημένη κατά 50%, προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας.

Η θεώρηση αφορά στη "χορήγηση των βεβαιώσεων για ανανέωση των αδειών διαμονής των εργατών γης - υπηκόων τρίτων χωρών".

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων αναφέρονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη στις κατά τόπους υπηρεσίες του με χθεσινή ημερομηνία (30/4/2013).

Πρόκειται για ένα αποκλειστικά εισπρακτικό μέσο, με το οποίο αλλοδαποί εργάτες γης, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είχαν ενημερωθεί για την εφαρμογή του εργόσημου, καλούνται εκ των υστέρων, με την απειλή μη ανανέωσης της άδειας εργασίας, να πληρώσουν το κόστος εισφορών εκατόν πενήντα ημερών εργασίας, προσαυξημένου μάλιστα κατά 50%, δήθεν για την περίθαλψη (ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας) για ένα χρονικό διάστημα που έχει λήξει εδώ και τέσσερις μήνες!

Παράλληλα (αυτό που δεν λέει η εγκύκλιος) υπήκοοι τρίτων χωρών εργάτες γης αποκλειστικά φέρουν την ευθύνη για τη μαύρη εργασία, αφού δεν υπάρχει ο παραμικρός καταλογισμός για εκείνους που τους απασχολούν.

 Με το πρόσχημα αυτό, μετανάστες και μετανάστριες που ως τώρα και με τη βούλα ήταν "νόμιμοι", γίνονται "νόμιμα" βορά στις βουλήσεις εργοδοτών, ενώ ταυτόχρονα υπό αίρεση τίθεται και το ζήτημα των δεδουλευμένων και κατά συνέπεια της ίδιας της παραμονής τους στη χώρα!

Η όλη σύλληψη της λογικής της εγκυκλίου μάλλον αναπαριστά την Εβδομάδα των Παθών για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News