Ελλάδα

Ένταση στο συνέδριο Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ

Με τετράωρη καθυστέρηση άρχισαν οι εργασίες της δεύτερης μέρας του συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, γεγονός που προκάλεσε ένταση, η οποία συνεχίστηκε και μετέπειτα κατά τη διαδικασία ανάδειξης νέου γραμματέα.

Αιτία για την καθυστέρηση ήταν ότι δεν είχαν φτάσει την προκαθορισμένη ώρα στο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας οι διαπιστεύσεις των συνέδρων, με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστές οι πόρτες της αίθουσας του συνεδρίου. Σε συνδυασμό και με την αργοπορία για το τυπικό μέρος της διαδικασίας, για λίγα λεπτά υπήρξε ένταση, με ορισμένα μέλη της Νεολαίας να επιχειρούν να ανοίξουν μόνοι τους τις πόρτες.

Την ίδια ώρα, διάσταση απόψεων μεταξύ "βενιζελικών" υπήρξε και για το θέμα της διαδικασίας ανάδειξης του νέου γραμματέα της Νεολαίας.

Οι δύο στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η πρώην βουλευτής και πρώην γραμματέας της Νεολαίας Τόνια Αντωνίου και ο υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας Νίκος Ανδρουλάκης, και οι δύο μέλη της ΚΟΕΣ για το Συνέδριο του κόμματος, δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων για το ποιος θα ελέγξει το Συνέδριο και κατά συνέπεια και τη νέα ηγεσία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Στο "χορό" μπήκε και ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας Κώστας Πανταζής αλλά και ο πιθανός διάδοχός του Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος προωθείται από την κ. Αντωνίου.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, ο κ. Πανταζής συμφώνησε τελικά να εκλεγεί ο νέος γραμματέας από το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας, τις επόμενες ημέρες.

Οι εργασίες ξεκίνησαν μέσα σε κλίμα έντασης και καχυποψίας, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε ότι είναι πιθανό και στο Συνέδριο του κόμματος, που ξεκινά αύριο Παρασκευή, να υπάρξουν σοβαρά οργανωτικά προβλήματα, καθώς μέχρι σήμερα είναι ανοιχτός ακόμη ο κατάλογος (αριθμός και ονόματα) των συνέδρων.

Σχόλια