Ελλάδα

Δήμαρχος Αλεξ/πολης σε Καναδό πρέσβη: "Αφήστε μας ήσυχους" (video)

Το θέμα της καναδικής επένδυσης χρυσού στο Πέραμα ήταν αυτό που κυριάρχησε στη συνάντηση που είχαν ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ο πρέσβης δήλωσε ότι δεν εκπροσωπεί την εταιρεία, αλλά την καναδική κυβέρνηση, η οποία εγγυάται για τη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία της εταιρείας Eldorado Gold CORP, μητρικής της "Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ".

Ο δήμαρχος ήταν από την αρχή ξεκάθαρος, λέγοντας ότι η επένδυση είναι η απόλυτη καταστροφή για την περιοχή και οποιαδήποτε άλλη απόφαση στην περιοχή θα τους βρει μπροστά τους.

«Θέλουμε να μας αφήσετε ήσυχους να αναπτύξουμε εδώ την αλιεία μας, την κτηνοτροφία μας, τον τουρισμό μας, τα δάση μας, για να μπορέσουμε να προκόψουμε. Αν πραγματικά εκτιμάτε τον ελληνικό πολιτισμό, αφήστε μας ήσυχους και καθαρούς. Δεν μπορούμε άλλο», δήλωσε ο κ. Λαμπάκης.

«Η Αθήνα δε σκέφτεται τη ζωή των Θρακιωτών. Και γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων τις αποφάσεις της Αθήνας και σηκώνουμε μπαϊράκι. Μπορεί να είχαμε κακές κυβερνήσεις τόσα χρόνια και να έκαναν κακές επιλογές, αλλά έχουμε αλιεία, έχουμε θάλασσα, ήλιο και γη. Έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε όλους εκείνους τους τομείς που μπορούμε. Δε λέμε "όχι" στην εκμετάλλευση του χρυσού, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το δώσουμε σε εσάς. Αυτός είναι ο χρυσός μας».

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που ακολουθεί:

Σχόλια