default-image

Απέσυραν την τροπολογία για το γένος σε στρατιωτικές σχολές

Ελλάδα
Απέσυραν την τροπολογία για το γένος σε στρατιωτικές σχολές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποσύρθηκε τελικά, για να κατατεθεί εκ νέου την προσεχή εβδομάδα, η βουλευτική τροπολογία για την επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ανακοίνωσε την απόσυρση της τροπολογίας, που είχε κατατεθεί από 84 βουλευτές της Ν.Δ. στην κύρωση συμφωνίας Ελλάδας-Νιγηρίας, προκειμένου αυτή να κατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο.

Για «φοβική» και «μικρόψυχη τροπολογία» έκανε λόγο η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της οποίας θα καταψηφίσει, ενώ για πολιτικές μεθοδεύσεις μίλησε ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και υπόγειες συνεννοήσεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές ότι η τροπολογία εντάσσεται σε μικροκομματικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να έχει κατατεθεί στην πρόταση νόμου που έχει υποβληθεί από το κόμμα του για την ιθαγένεια. Αν και ο κ. Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με το περιεχόμενο της πρότασης, εξέφρασε την ικανοποίησηήτου που αποσύρθηκε η τροπολογία γιατί η συζήτηση της θα παραβίαζε τον Κανονισμό.

«Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται ο κανονισμός. Δεν υπάρχουν ούτε ποιοτικές στοχεύσεις ούτε πολιτικές μεθοδεύσεις», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Βορίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News