Ελλάδα

Αποκαλύφθηκε έμβασμα "μαϊμού" ύψους 650 εκατ. ευρώ

Ένας 63χρονος Γερμανός, ένας 60χρονος Ρουμάνος και ένας 61χρονος Έλληνας συνελήφθησαν την Τετάρτη από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Συνελήφθησαν χθες (27-02-2013) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 63χρονος υπήκοος Γερμανίας, ένας 60χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, αντιπρόσωπος τραπεζικού καταστήματος κατήγγειλε προχθές στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η τράπεζα, σχετικά με ηλεκτρονική εντολή πίστωσης μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό με δικαιούχο τον 63χρονο, προέκυψε ότι αυτή ήταν πλαστή.  

Συγκεκριμένα η εντολή πίστωσης αφορούσε εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής τράπεζας, ύψους 650.000.000 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός πίστωσης του εμβάσματος τηρούνταν σε τραπεζικό υποκατάστημα της Καλύμνου.

Επιπλέον από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι την 26η-02-2013 οι κατηγορούμενοι είχαν επισκεφτεί το τραπεζικό υποκατάστημα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος, επανυποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης.

Άμεσα ενημερώθηκε για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε χθες το μεσημέρι τους τρεις κατηγορούμενους, όταν εξέρχονταν από το τραπεζικό υποκατάστημα της Καλύμνου, το οποίο είχαν επισκεφτεί εν νέου για τον ίδιο λόγο.

Ακολούθησαν έρευνες στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 63χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά:

Α) στην κατοχή του 63χρονου
• Μία μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
• Δύο ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks)
• Τρεις ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD)
• Δυο κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες sim
• Διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση

Β) στην κατοχή του 60χρονου
• Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
• Δύο κινητά τηλέφωνα
• Ένας φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση
• Δύο σημειωματάρια με τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω».

Σχόλια