Ελλάδα

Προσπάθησαν να κλέψουν 650.000.000 ευρώ!

Μια απίστευτη ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Τρεις άνδρες, ένας 63χρονος από τη Γερμανία, ένας 60χρονος από τη Ρουμανία και ένας  61χρονος Έλληνας εμφανίστηκαν την Τρίτη στην τράπεζα στο νησί της Καλύμνου και παρουσίασαν ένα έμβασμα με το ... εξωφρενικό ποσό των 650 εκατομμυρίων ζητώντας να μάθουν ποια είναι η τύχη του και εάν έχουν μπει τα χρήματα στο λογαριασμό τους.

Το έμβασμα υποτίθεται πως ανήκε στον 63χρονο Γερμανό, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να πάρει το ποσό, ήθελε να εκταμιεύσει τα 650 εκατομμύρια! Το ποσό αλλά και η σύνθεση της παρέας έβαλε τον υπάλληλο της τράπεζας σε υπόνοιες ότι κάτι συμβαίνει.  Κατόπιν έρευνας, πιστοποιήθηκε ότι το έμβασμα ήταν πλαστό κι όταν οι τρεις εμφανίστηκαν στην τράπεζα για να εισπράξουν, τους περίμεναν οι χειροπέδες!

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σε έρευνα στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 63χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά:

Α) στην κατοχή του 63χρονου

?      Μια (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή

?      Δυο (2) ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks)

?      Τρεις (3) ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD)

?      Δυο (2) κινητά τηλέφωνα και δυο (2) κάρτες sim

?      Διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση

Β) στην κατοχή του 60χρονου

?      Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

?      Δυο (2) κινητά τηλέφωνα

?      Ένας (1) φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση

?      Δυο (2) σημειωματάρια με τηλέφωνα

?      Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση.

Σχόλια