default-image

Μειώσεις συντάξεων σε διαφορετικές ταχύτητες

Κρήτη
Μειώσεις συντάξεων σε διαφορετικές ταχύτητες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την σύγχυση που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία από τα ελλιπή στοιχεία για τους συνταξιούχους, καθώς δεν έχουν συμπληρωθεί οι αριθμοί ΙΚΑ και ΑΜΚΑ με αποτέλεσμα να  διαφεύγουν των μειώσεων, επισημαίνει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με παρέμβαση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο έγγραφό τους προς τον Υπουργό: «αποτέλεσμα της σύγχυσης αυτής είναι 200.000-250.000 συνταξιούχοι να συνεχίζουν να διαφεύγουν από τις μειώσεις που επιβλήθηκαν στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ και το ΗΔΙΚΑ να μην μπορεί να προχωρήσει σε ταυτοποιήσεις».

Συγκεκριμένα, έως σήμερα δεν έχει δηλωθεί ο ΑΜΚΑ για 307.000 συνταξιούχους από το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΕΑΜ καθώς και ο ΑΦΜ για 189.000 συνταξιούχους κυρίως από τα ταμεία του Δημοσίου (Γενικό Λογιστήριο, ΤΕΑΔΥ, Μετοχικό Ταμείο). Το ποσοστό των κενών ή λάθος Α.Φ.Μ. εξακολουθεί να παραμένει στο 4% του συνόλου των συντάξεων. Υπάρχουν όμως και ταμεία, π.χ. ο ΟΑΕΕ, που έφθασαν να έχουν  απόκλιση τόσο στον Α.Μ.Κ.Α. όσο και στον Α.Φ.Μ. στο 0%.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου επισημαίνει ακόμα ότι: «η υλοποίηση της πλήρους ενημέρωσης των συστημάτων ελέγχου και παρακολούθησης των συντάξεων αποτελεί ένα σημαντικό στόχο η επίτευξη του οποίου θα περιορίσει φαινόμενα «μαϊμού» συντάξεων και λοιπών σπαταλών που μέχρι σήμερα κόστιζαν πολλά στα ασφαλιστικά ταμεία και κατ επέκταση τους πολίτες».

Τέλος, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση υλοποίηση την ενημέρωση των συστημάτων των ασφαλιστικών ταμείων και σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η μετάβαση στο σύστημα «Αριάδνη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News