default-image

Στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας

Ελλάδα
Στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα,  για επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Πάνου Παναγιωτόπουλου, βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζαν-Υβ Λε Ντριάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη διάρκεια της συνάντησης  των δυο υπουργών θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την αμυντική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας, το συντονισμό των δύο υπουργείων, καθώς και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Γάλλος υπουργός Αμυνας ερωτάται για το θέμα των φρεγατών και κατά πόσο θα είναι χρήσιμες για την Ελλάδα και απαντά:

«Η Γαλλία και η Ελλάδα μοιράζονται μακρά κοινή Ιστορία σε θέματα άμυνας. Είναι μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης. Η γαλλική βιομηχανία υπήρξε σημαντικός προμηθευτής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συνεχίζει δε να υποστηρίζει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την καλή κατάσταση των εξοπλισμών. 

»Σήμερα, όλοι συνειδητοποιούν την οικονομική και δημοσιονομική συγκυρία, άρα στο επίκεντρο των ανταλλαγών μας, περισσότερο από την απόκτηση νέων εξοπλισμών, υπάρχει η εμβάθυνση της συμφωνίας μας για αμυντική συνεργασία στην στρατηγική και την επιχειρησιακή της διάσταση» περιορίζεται να δηλώσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News