default-image

"Κόβει" τη ρύθμιση των δανείων η τρόικα (Ηχητικό)

Ελλάδα
"Κόβει" τη ρύθμιση των δανείων η τρόικα (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρύπα 1,1 δισ. ευρώ που θα προκύψει από τη ρύθμιση των δανείων ανακαλύπτουν οι τροϊκανοί και προσπαθούν να μπλοκάρουν τις ρυθμίσεις δανείων των νοικοκυριών που βρίσκονται στο "κόκκινο" τινάζοντας στον αέρα χιλιάδες οικογένειες. Για τρικλοποδιά των τραπεζών προκειμένου να μη χάσουν χρήματα κάνουν λόγο κυβερνητικοί παράγοντες.

Το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που οριστικοποιήθηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει πάγωμα των δανειακών δόσεων για 4 χρόνια και καταβολή το διάστημα αυτό μόνο των τόκων.

Επίσης προβλέπει την υπαγωγή στη ρύθμιση όσων έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ και την τελευταία τριετία το εισόδημά τους έχει μειωθεί πάνω από 35%.

Πρόβλεψη στη ρύθμιση υπάρχει επίσης για τους άνεργους, πολύτεκνους μακροχρόνια  πάσχοντες και άτομα με αναπηρία.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ζητά την πραγματική στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και "κούρεμα" των δανείων κατά 50% του οφειλόμενου ποσού.

Πάνω  από 5.000 είναι σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιωάννα Μελάκη οι υπερχρεωμένοι από την Κρήτη που μέχρι στιγμής έχουν ζητήσει τη βοήθεια της Ένωσης. Όπως η ίδια είπε, θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Η κ. Ιωάννα Μελάκη στο Ράδιο 9,84:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News