default-image

Νέες αίθουσες διδασκαλίας σε Ασήμι και Γέργερη

Κρήτη
Νέες αίθουσες διδασκαλίας σε Ασήμι και Γέργερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στο Λύκειο Ασημίου και στο Γυμνάσιο Γέργερης εγκαινιάστηκαν σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Τα εγκαίνια που συνδυάστηκαν με αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, ενώ την κορδέλα έκοψαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η πρώην Νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, η περιφερειακή σύμβουλος Πόπη Δασκαλάκη.

Στις τελετές εγκαινίων που έγιναν αντίστοιχα στην Γέργερη και στο Ασήμι ο δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, οι διευθυντές και οι καθηγητές, ευχαρίστησαν δημόσια τον Περιφερειάρχη αλλά και την πρώην Νομάρχη για την χρηματοδότηση των έργων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα των έργων στο χώρο της παιδείας και στις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την χαρά του για τα εγκαίνια και τη χρήση των αιθουσών, ως χώρων δημιουργίας και  εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια δίνει προτεραιότητα στις δράσεις που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης αλλά και τις υποδομές στις τοπικές κοινωνίες. Ο Περιφερειάρχης παράλληλα είπε ότι η Περιφέρεια ενώνει την φωνή της και συστρατεύεται με τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών να παραμείνουν ανοιχτά σχολεία και οι θεσμοί στην ύπαιθρο. Ο Περιφερειάρχης αλλά και η πρώην Νομάρχης για την προώθηση και ολοκλήρωση της κατασκευής νέων σχολικών αιθουσών στο Ασήμι επαίνεσαν δημόσια για το ενδιαφέρον τους την τότε νομαρχιακή και νυν περιφερειακή σύμβουλο Πόπη Δασκαλάκη αλλά και την πρόεδρο του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων-και πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κόφινα Μαρία Σφακιανάκη.

Επίσης για την προώθηση του έργου στο Λύκειο Ασημίου οι ομιλιτές ευχαρίστησαν και τον παριστάμενο πρώην δήμαρχο Κόφινα Γιάννη Χατζάκη. Στις τελετές των εγκαινίων στο Ασήμι και την Γέργερη μίλησαν αντίστοιχα και οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτης Σάπιος, Κώστας Ψαράκης, Δημήτρης Γρηγορίου, Σταύρος Βούλκος, εκ μέρους συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ο π. Σταύρος Ξημεράκης ενώ τις ευχές και τις ευλογίες της Εκκλησίας μετέφερε στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας.

Με αφορμή τα εγκαίνια σε Γέργερη και Ασήμι αντίστοιχα, μαθητές των δυο σχολείων έπαιξαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ευρισκόμενος στο Ασήμι ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε στη συνέχεια και το κατασκευαζόμενο έργο του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Ασημίου.

Χαρακτηριστικά των νέων αιθουσών στο λύκειο Ασημίου:

-προυπολογισμός 950.000.00 ευρώ

  -φορέας υλοποίησης: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών

  -Κατασκευάστηκαν τέσσερις νέες αίθουσες διδασκαλίας, τουαλέτα,  και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καθώς και γήπεδο μπάσκετ.       

-Αντικατάσταση λέβητα με μεγαλύτερης ισχύος για την κάλυψη των νέων αναγκών.

Χαρακτηριστικά των νέων αιθουσών στο γυμνάσιο Γέργερης:

-Προϋπολογισμός 200.000 ευρώ

-Φορέας υλοποιίησης : Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών

-Κατασκευή και πλήρη αποπεράτωση κτιρίου με κεραμοσκεπή, με δύο νέες αίθουσες διδασκαλίας (προσθήκη στο Γυμνάσιο Γέργερης), συνολικού εμβαδού 97,50 τ.μ. που έχουν τη δυνατότητα ενοποίησης ώστε να χρησιμοποιούνται ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

-Αντικατάσταση του λέβητα με μεγαλύτερης ισχύος για την κάλυψη των νέων αναγκών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News