Ελλάδα

ΔΡΑΣΗ: "Κοινωνικά άδικη η ποινική δίωξη οφειλετών"

Η εντολή που δόθηκε από το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στις εφορίες να ασκήσουν ποινικές διώξεις σε όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο είναι «κοινωνικά άδικη και δε λαμβάνει υπόψη τις δεδομένες συνθήκες στις οποίες καλούνται να επιβιώσουν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά», σύμφωνα με τη ΔΡΑΣΗ.

«Κατανοούμε», υπογραμμίζει το κίνημα μέσω σχετικής του ανακοίνωσης, «την αγωνία του υπουργείου Οικονομικών να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα στο κλιμάκιο της τρόικας και να μην τεθεί εκτός στόχων η πορεία των εσόδων για πολλοστή φορά (αν και έχουμε προειδοποιήσει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν και οι καινούργιοι στόχοι).

Πιστεύουμε ωστόσο ότι αποτελεί κοινωνική πρόκληση η εξάντληση της αυστηρότητας των κρατικών οργάνων σε μικροοφειλέτες στο Δημόσιο, τη στιγμή που έχουν περάσει λίγες μόνο ώρες από την ομολογία του πρόεδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αντιεισαγγελέα του ΑΠ κ. Παναγιώτη Νικολούδη στη Βουλή, ότι είναι "αποκαρδιωτικά" τα αποτελέσματα των ελέγχων υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής».

Σχόλια