default-image

Παρουσίαση του βιβλίου "Καλημέρα Πευκί"

Πολιτισμός
Παρουσίαση του βιβλίου "Καλημέρα Πευκί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο "Καλημέρα Πευκί", από τις εκδόσεις SUNBOOK, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς του, οι Ολλανδοί Henk van der Watte και Κορίνε Φαλαγκάρη. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αντώνης Αλιμπέρτης.

Ο Henk van der Watte γεννήθηκε στην Ολλανδία. Εργάστηκε ως γιατρός επί 35 χρόνια, τα δε τελευταία 25 χρόνια ως δερματολόγος. Από το 2010 δραστηριοποιείται ως φωτογράφος. Οι φωτογραφίες του εκτίθενται σε γκαλερί τέχνης στη Χάγη της Ολλανδίας.

Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού από την ανατολική στη δυτική Κρήτη που έκαναν για να γιορτάσουν την 25η επέτειο του γάμου τους, η γυναίκα του είπε καθώς αγνάντευε ένα μαγευτικό τοπίο: "Εδώ θέλω να ζήσω !". Έτσι το ζεύγος τώρα μένει στην Ολλανδία και στην Κρήτη.

Η Κορίνε Φαλαγκάρη γεννήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Σπούδασε ολλανδική και γερμανική φιλολογία και λογοτεχνία, ιστορία της τέχνης και νομικά σε πανεπιστήμια της Ολλανδίας. Επί πολλά χρόνια ταξίδευε στα ελληνικά νησιά και μαγεύτηκε από την Κρήτη. Από το 1996 μένει στο νησί.

Το βιβλίο "Καλημέρα Πευκί" είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι - μέσα από δώδεκα ιστορίες - σε μια κοιλάδα της μαγικής Κρήτης. Συγκινητικές, αστείες και προπαντός ασυνήθιστες φωτογραφίες και διηγήσεις ανοίγουν πόρτες που συνήθως παραμένουν κλειστές για τον αναγνώστη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News