default-image

"Διάπλαση των Παίδων" από τη Χρυσή Αυγή

Ελλάδα
"Διάπλαση των Παίδων" από τη Χρυσή Αυγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε την κατήχηση η Χρυσή Αυγή το περασμένο Σάββατο από την Αρτέμιδα και χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της "ανέβασε" φωτογραφίες κάνοντας λόγο για «κύκλο πνευματικής αφύπνισης» και «μικρούς φίλους του κινήματος».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση, στην Αρτέμιδα «άνοιξε ένας νέος κύκλος πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία "Διάπλαση των Παίδων"». Συμμετείχαν περισσότερα από 20 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, συνοδευόμενα από τους γονείς τους. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δύο παιδαγωγοί της τοπικής οργάνωσης» μίλησαν στα παιδιά «για τη γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία ελληνική σκέψη, τους ολύμπιους θεούς, το αρχαίο ελληνικό πάνθεον και τη χριστιανική πίστη». Παρόμοιες δράσεις προαναγγέλλονται ως «προσπάθεια αναγέννησης του ελληνικού πνεύματος».

Η κατήχηση βασίζεται σε κείμενο του Γεωργίου Γεωργαλά που εκδόθηκε το 1967 και είχε αναρτηθεί πρόσφατα στη σελίδα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής των βορείων προαστίων. Σύμφωνα με αυτό, «αυτή η ηλικία είναι κατάλληλη για να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο. Η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να διαμορφωθούν οι τάσεις, οι κλίσεις, τα ιδεώδη διαμέσου της φαντασίας».

«Αυτή η διαδραστική πνευματική αφύπνιση θα συνεχιστεί, καθώς οι γονείς θα ενημερώνονται από τις παιδαγωγούς της Τ.Ο. και θα προσέρχονται με τα παιδιά σε καθορισμένες ημέρες και ώρες», προαναγγέλθηκε από την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News