default-image

Oριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Ελλάδα
Oριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριακά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Marc για λογαριασμό του Alpha φέρνουν την αντιπολίτευση να συγκεντρώνει ποσοστό 23,1% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 22,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χρυσής Αυγής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 10%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, με το ίδιο ποσοστό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ με 4,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4%.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση ψήφου μικρό προβάδισμα (0,3%) έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας 28,3% έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έπεται η Χρυσή Αυγή με 12,3%.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται, συγκεντρώνοντας ποσοστό 48,3% έναντι 38,0% του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό» εξακολουθεί να έχει προβάδισμα ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% έναντι 30,5% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ποσοστό 19% δεν απάντησαν στην ερώτηση.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνει ποσοστό 46,7% θετικές γνώμες, και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 45,1% και ο Αλέξης Τσίπρας με 35,5%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με ποσοστό 28,9%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News