default-image

Νέες ρυθμίσεις για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

Ελλάδα
Νέες ρυθμίσεις για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδικασία με την οποία θα μπορούν να συμψηφίζονται τα χρέη των φαρμακευτικών επιχειρήσεων από το rebate με τα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, προβλέπει κατεπείγουσα διάταξη νόμου η οποία συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η δυνατότητα αυτής της ρύθμισης διχάζει πάντως όσους ασχολούνται με τα οικονομικά της Υγείας καθώς ορισμένοι λένε ότι η ρύθμιση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ άλλοι ότι θα προκαλέσει στον Οργανισμό υπέρβαση της οριζόμενης από το Μνημόνιο φαρμακευτικής δαπάνης για το 2012.

Σε άλλες διατάξεις οι οποίες υπάρχουν στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η δημιουργία και η τήρηση Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) της χώρας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στο εξής όλες οι νοσοκόμες που θέλουν να εργάζονται ως αποκλειστικές θα πρέπει να δηλώνουν στις υγειονομικές περιφέρειες της περιοχής τους σε πιο νοσοκομείο θα προσφέρουν επ΄αμοιβή τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς.

In.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News