Ελλάδα

Η πολιτική της κυβέρνησης διώχνει τις επενδύσεις, λέει ο Αλ.Τσίπρας

Η κατάρρευση του αγροτικού κόσμου ήταν επιλογή από τις εποχές της ευημερίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου. Προχώρησε δε σε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών της τονίζοντας ότι αυτές ευθύνονται για την απώλεια επενδύσεων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ «θέλουμε επενδύσεις, θέλουμε ξένους επενδυτές όχι πειρατές», όπως τόνισε.

Η δική σας οικονομική πολιτική, είπε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, έδιωξε μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, και αναφέρθηκε σε επενδύσεις που μένουν σε συρτάρι γιατί δεν παίρνουν άδεια: «κολλητοί και διαπλεκόμενοι διώχνουν τις επενδύσεις», υπογράμμισε.

Η ομιλία του πρωθυπουργού, που προηγήθηκε, ήταν «ακαδημαϊκού χαρακτήρα, με δημοσιογραφικές επισημάνσεις και υποσχέσεις», υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας καταλογίζοντας στον Αντ.Σαμαρά αδυναμία κατανόησης του προβλήματος ζωής και θανάτου που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος.

Η κατάρρευση του αγροτικού κόσμου δεν είναι υπόθεση του μνημονίου, τόνισε ο Αλ.Τσίπρας, αλλά επιλογή από τις εποχές της ευημερίας όταν οι τότε κυβερνήσεις αποφάσισαν ότι αγροτικός κόσμος ήταν περιττός και «δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα» την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ.

In.gr

Σχόλια