Ελλάδα

Προβολή ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 18.30 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ολιγαρχία» του ερευνητικού δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (αίθουσα A1G3), υπό την αιγίδα του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκου Χρυσόγελου.

Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσουν ο Στέλιος Κούλογλου και ο συμπρόεδρος της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντάνιελ Κον Μπέντιτ.

Περίληψη του ντοκιμαντέρ από το δημιουργό του:

Ένας ακήρυχτος πόλεμος, που πρέπει να παραμείνει μυστικός, έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη. Διεξάγεται από μια χούφτα τραπεζιτών και πολιτικών που κυβερνούν τον κόσμο περιφρονώντας τη δημοκρατία. Τα τελευταία χρόνια, το επίκεντρο των συγκρούσεων έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο του πεδίου δοκιμών. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια οχταμελής ομάδα -που θυμίζει τα δεσποτικά  πολίτμπιρο της Σοβιετικής Ένωσης- ρίχνει εκλεγμένους πρωθυπουργούς και διορίζει νέους της αρεσκείας της. Την ονομάζουν ομάδα της Φρανκφούρτης γιατί δημιουργήθηκε στην Όπερα της πόλης, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε ένα από τα μέλη της ομάδας...

Σχόλια