default-image

ΔΗΜΑΡ για τη διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων

Κρήτη
ΔΗΜΑΡ για τη διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΗΜΑΡ Ηρακλείου συμμερίζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των περισσότερων αθλητικών σωματείων του Ηρακλείου, που προκάλεσε η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου να αναλάβει τη διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν υπό την ευθύνη του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.), όπως σημειώνει σε δελτίο Τύπου.

"Καταρχήν η οποιαδήποτε πολιτική στο θέμα υιοθετηθεί από την Πολιτεία, θα πρέπει να είναι ενιαία για όλη την επικράτεια", συνεχίζει.

"Η άθληση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως δημόσιο αγαθό και να στηρίζεται οργανωτικά και οικονομικά από την Πολιτεία. Θεωρούμε ότι η άθληση τοπικά θα πρέπει να στηρίζεται λειτουργικά και οικονομικά  και στους τρεις πυλώνες του αθλητισμού, την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα αθλητικά σωματεία και η συναινετική συνύπαρξή τους είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του αθλητισμού.        

Με αυτή τη λογική λειτουργεί ο ΕΑΚΗ. Οι εγκαταστάσεις του έχουν ισχυρό δημόσιο χαρακτήρα και προσφέρουν φθηνές υπηρεσίες ατομικά στους πολίτες που θέλουν να αθλούνται αλλά και στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε οριακή, οικονομικά, θέση.      

Από την άλλη μεριά, ο Δήμος Ηρακλείου, στην προσπάθειά του να διατηρήσει το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών στις δικές του αθλητικές εγκαταστάσεις, έχει ακολουθήσει μια τιμολογιακή πολιτική η οποία δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις υπάρχουσες ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων ή άλλων δομών όπως η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ανάληψη της διαχείρισης των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ από το Δήμο, χωρίς να έχει παρουσιάσει ο τελευταίος μία ολοκληρωμένηδιοικητική(στελέχωση, υπάρχον προσωπικό κ.λπ.) και οικονομική(προϋπολογισμός, πόροι κ.λπ.) πρόταση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτών, θα οδηγούσε στην καλύτερη περίπτωση σε λειτουργία με τιμολογιακή πολιτική αποτρεπτική για τα περισσότερα αθλητικά σωματεία και στη χειρότερη σε σταδιακή αδρανοποίηση της λειτουργίας των".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News