default-image

Συνεδριάζει αύριο η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης

Ελλάδα
Συνεδριάζει αύριο η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη στις 10:30 στο υπουργείο Εργασίας, η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης με κεντρικό θέμα την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η σύγκληση της Επιτροπής, η πρώτη ύστερα από 3,5 χρόνια, γίνεται με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, κ.Γιάννη Βρούτση, και συμμετέχουν σε αυτήν εκπρόσωποι των παραγωγικών υπουργείων, εργοδοτικών οργανώσεων και συνδικάτων καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Για τις δράσεις που υλοποιούνται ο υπουργός Εργασίας προτίθεται να ενημερώσει τους φορείς ενώ θα ζητήσει από τα εμπλεκόμενα μέρη συγκεκριμένες προτάσεις για τον ανασχεδιασμό των υφιστάμενων δράσεων προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητά τους. Αναμένεται πείσης να εξεταστούν διεξοδικά τα προγράμματα για την απασχόληση των νέων καθώς και το θέμα της εξεύρεσης πόρων για τη στήριξη των περίπου 400.000 οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Υπέρ της εκπόνησης προγραμμάτων κατάρτισης και της επιδότησης θέσεων εργασίας με πόρους που θα μπορύσαν να μεταφερθούν από το ΕΣΠΑ προς το ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, έχει ταχθεί ο υπουργός Εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News